۱۳۹۶ فروردین ۵, شنبه

دو زندانی در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند




در آخرین روز سال ۹۵، حکم اعدام دو زندانی با اتهامات مربوط به مواد مخدر در زندان عادل آباد شیراز اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، صبح آخرین روز سال ۱۳۹۵ یعنی دوشنبه ۳۰ اسفند ماه در زندان عادل آباد شیراز حکم اعدام دو زندانی به اجرا درآمد.

این دو زندانی که با اتهامات مربوط به مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند “سیروس عابدی” ۳۶ ساله و “فرج‌بخش امرالهی” نام داشته و هر دو اهل شهر کرمان بودند.

یکی از نزدیکان این دوزندانی پیش‌تر گفته بود: “سیروس و فرج هر دو سال ۹۱ با اتهام حدود ۳ کیلو شیشه و مقدار کمی تریاک بازداشت شدند و هر دو در یک پرونده در دادگاه انقلاب شیراز به اعدام محکوم شده‌اند.”
این دو زندانی روز جمعه ۲۷ اسفند ماه از سالن ۶ این زندان به سلول انفرادی منتقل شده بودند.
اعدام زندانیان مواد مخدر درحالی در زندان‌های ایران ادامه دارد که طرح لغو مجازات اعدام برای محکومان مواد مخدر در کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی به تأیید رسیده و مجازات مرگ برای اکثر این دست از محکومان در شرف لغو شدن است.

Iman Nabi
ایمان نبی

۱۳۹۵ اسفند ۱۶, دوشنبه

جایگاه زن و خشونت دولتی علیه زنان در جمهوری اسلامی




جایگاه زن و خشونت دولتی علیه زنان در جمهوری اسلامی .
بر اساس واقعیت های موجود نظام زن ستیز جمهوری اسلامی ,نه تنها خود مروج خشونت در ابعاد مختلف جامعه است ,بلکه به طور اخص آمر و عامل اصلی اعمال خشونت علیه زنان در کل جامعه نیز است .
لذا ,خشونت خانگی نیز در وجه غالبش معلول و از تبعات اعمال تبعیض جنسیتی,خشونت حکومتی و بی حقوقی قانونی زنان توسط حاکمان جمهوری اسلامی است .
در واقع ,خشونت قانونی و حکومتی اعمال شده بر زنان ایران و ترویج فرهنگ مردسالارانه از طرف حاکمان جمهوری اسلامی ,عملا زمینه های اعمال خشونت مردان علیه زنان را در محیط خانه و اماکن عمومی فراهم کرده است .
اگر چه زنان ایران به عریان ترین شکل ممکن به صورت قانونی و غیر قانونی مورد تعرض و خشونت واقع میشوند .
اما ,حجاب اجباری و سلب انتخاب پوشش از زنان ,به عمومی ترین وجه اعمال خشونت دولتی علیه زنان ایران سازماندهی شده است .
تا جاییکه پیشبرد اعمال خشونت علیه زنان , آنهم به بهانه نقض حجاب اسلامی ,عملا به یکی از شاخصه های اصلی سرکوب و خشونت علیه زنان در ابعاد مختلف سیاسی -اجتماعی تبدیل شده است ِ
این مشخصه سرکوب و اعمال خشونت علیه زنان به لحاظ کمی و گستردگی ابعاد آن ,از چنان اهمیتی برای جمهوری اسلامی برخوردار است که از آن ,نه فقط به عنوان خاکریز اول سرکوب زنان در همه عرصه های اجتماعی سود برده است ,بلکه تشدید و گسترش سرکوب اجتماعی در کل جامعه نیز ,اغلب از مدخل حجاب اجباری و نحوه پوشش زنان آغاز و آنگاه به کل جامعه گسترش یافته است .
تمام قوانین و مقررات مربوط به تعدد زوجات ,صیغه ,حق طلاق یکجانبه ,تکفل و سرپرستی فرزندان , قوانین و مقررات تبعیض آمیز در مورد ارث ,دیه,مقررات حجاب اجباری ,جدا سازی زن ومرد در موسسات و مراکز عمومی و تمام مقررات و اقدامات سرکوبگرانه و وحشیانه نظیر شلاق ,سنگسار ,اعدام و غیره باید ملغاء گردد.
همانگونه که یادآور شدیم ,جمهوری اسلامی نه تنها مظهر اعمال خشونت علیه زنان است , بلکه بر پایه آموزه های خود ,مروج اشکال مختلف خشونت در کل جامعه نیز است .
لذا هر گونه مبارزه جدی برای حذف خشونت علیه زنان در ایران ,عملا با مبارزه علیه کلیت نظام جمهوری اسلامی گره خورده است .
کانون کنشگرایان ایران و آزادگان نروژ ضمن تبریک به مناسبت 8 مارس روز جهانی زن به همه زنان آزاده ایران , یاد آور میشود که سرنگونی جمهوری اسلامی و استقرار یک حکومت سکولار دمکرات بر پایه رأی مردم اولین گام موثر در جهت حذف کامل خشونت علیه زنان است .
به امید آزادی ایران .

ایمان نبی

۱۳۹۵ اسفند ۱۴, شنبه

اعدام دو زندانی در زندان ارومیه



بامداد روز جاری حکم اعدام دست‌کم دو زندانی با اتهامات مربوط به مواد مخدر در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد.
در ساعات آغازین امروز چهاردهم اسفند ۹۵، دستکم دو زندانی با اتهامات مربوط به مواد مخدر از بند ۱۵ زندان ارومیه به دار آویخته شدند.

هویت احراز شده این زندانیان ؛

۱- ناجی پیام اهل روستای موانا ارومیه
۲- عشق‌علی با نام مستعار اشکان اهل روستای بالو ارومیه

روز گذشته از انتقال این دو زندانی به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام خبر داده بود، با این حال گفته می شود یک زندانی دیگر با هویت نامشخص اهل «یکی از روستاهای اطراف آذربایجان غربی» نیز همراه این زندانیان به دار آویخته شده است، اما این موضوع هنوز به تایید منابع هرانا نرسیده.
یک منبع نزدیک به خانواده اعدام شدگان با انتقاد از مسئولین قضایی و زندان گفت: “در زندان ارومیه زندانی ها را معمولا ساعت ۲ بامداد اعدام می کنند. اجساد این زندانیان را تا صبح به جای سردخانه به جلوی مسجد منتقل می کنند و این موضوع با عنوان نوعی بی حرمتی باعث رنجش خانواده های اعدام شدگان می شود.”

Iman Nabi
ایمان نبی

۱۳۹۵ اسفند ۱۳, جمعه

بازداشت دستکم سه شهروند اهوازی توسط نیروهای امنیتی




ظرف هفته گذشته، دستکم سه شهروند عرب اهل اهواز به نام های ناجى دحیمی، عدنان عبیات و لفته غوابش (جلالى)، توسط نیروهای سپاه و اداره اطلاعات این شهر بازداشت و از سرنوشت و محل نگهداری آنان اطلاعی در دست نیست.
ناجى دحیمی، ۳۴ ساله، متأهل و داراى دو فرزند، شامگاه سه‌شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ توسط نیروهای قرارگاه امنیتى سپاه حضرت ابوالفضل العباس بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
منزل ناجى دحیمى واقع در شهرک اهواز ساعت ۹ شب توسط چندین خودروی نیروهای این نهاد نظامی محاصره و بعد از بازرسى و برهم زدن وسائل منزلش او را به همراه وسائل شخصی الکترونیکی-ارتباطی با خود مى برند.
خانواده ناجى دحیمى از مکان نگهدارى او و دلیل دستگیری این شهروند اطلاعى ندارند.

همچنین در همین روز، نیروهاى اداره اطلاعات دو تن از جوان عرب اهوازی بنام هاى عدنان عبیات ۲۴ ساله از اهالى کوى علوى و لفته غوابش (جلالى) ۲۶ ساله از اهالى گلدشت در حومه شهر اهواز را بازداشت کردند، تا کنون دلیل بازداشت این دوتن و محل نگهدارى آنها مشخص نیست.

گفته می شود، در روزهاى اخیر در شهر شوش، شادگان و اهواز، بدلیل شعار نویسى و شرکت در بعضى اعتراضات و فعالیت در فضاى مجازى، شهروندانی توسط نیروهاى امنیتى بازداشت شده اند که از هویت و تعداد آنان اطلاع دقیقی در دست نیست.

Iman Nabi
ایمان نبی

۶ سال حبس برای یک پناهنده اهوازی بعد از بازگشت به کشور



ضیاء سوارى جوان ۲۴ ساله اهل اهواز، پس از بازگشت از کشور هلند در ایران بازداشت و در دادگاه به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر عینا تایید و به وی ابلاغ شده است.
ضیاء سوارى ۲۴ ساله از اهالى کوى علوى که در اسفندماه ۹۴ از کشور هلند به اهواز بازگشته بود، در تاریخ پنج‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۵ توسط قرارگاه امنیتى سپاه ابوالفضل العباس دستگیر شد.
آقای سواری به اتهام عضویت در یک گروه مخالف نظام و فعالیت تبلیغى علیه نظام جمهورى اسلامى ایران محاکمه و به استناد مواد ۵۰۰ و ۴۹۹ ناظر به ماده ۵ قانون مجازات اسلامى به ۶ سال حبس تعزیرى توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب اسلامى اهواز محکوم شد.
حکم اولیه بعد از درخواست تجدید نظر در شعبه ۱۶ توسط قاضى سعید کوشا، بررسى و ضمن رد اعتراض تجدید نظر خواهی، رأى شعبه ۲ دادسراى انقلاب را تایید کرد. این حکم در روزهای اخیر به ضیاء سوارى ابلاغ شده است.

ضیاء سوارى در اردیبهشت ماه ۹۵ بدلیل شرکت در حوادث بعد از بازى الهلال سعودى و فولاد اهواز توسط نیروهاى امنیتى بازداشت و با قید وثیقه آزاد شده بود. پس از آن وی به کشور هلند پناهنده شد.

یک منبع نزدیک به خانواده سواری گفت: “در جزئیات حکم صادره و بنا به گزارش قرارگاه امنیتى سپاه حضرت ابوالفضل العباس، ضیاء سوارى با یکى از بستگانش و فعال عرب بنام عیسى سوارى در ارتباط بوده و در فضاى مجازى فعالیت زیادى داشته است و در تظاهرات مقابل سفارت جمهورى اسلامى ایران در هلند شرکت کرده بود.”
این منبع در ادامه افزود: “ضیاء بدلیل فشار دادگاه انقلاب اهواز بر خانواده او در مورد وثیقه سپرده شده مبنى بر مصادره ملک آنها و همچنین نداشتن اوراق پناهندگى و پشتیبانى مالى و سهل انگارى اداره مهاجرت کشور هلند و وضعیت وخیم پناهندگى در آن کشور سال گذشته به اهواز برگشته بود و در فروردین ماه امسال توسط قرارگاه امنیتى سپاه حضرت ابوالفضل العباس اهواز دستگیر مى شود. او با هیچکدام از تشکیلات یا سازمانهاى سیاسى ارتباط نداشته است و بدلیل روشن نشدن وضعیت پناهندگیش در هیچ فعالیتى شرکت نکرده بود. اصلا زمانی که وی در هلند بود تجمعی در مقابل سفارت برگزار نشد.”

Iman Nabi
ایمان نبی