۱۳۹۳ خرداد ۷, چهارشنبه

نگرانی نسبت به صدور حکم اعدام برای سه شهروند کرد

روز ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ وزارت اطلاعات با صدور اطلاعیه ای از شناسایی یک تیم چند نفره وابسته به حزب کومله در ایران و بازداشت آنها خبر داد.
سایت بولتن نیوز یکی از سایتهای وزارت اطلاعات هم در گزارشی مدعی شده که گویا دو نفر از این تیم فرار کرده و 3 نفر دیگر نیز بنامهای دیاکو رسول زاده، حسین عثمانی و صالح شیخ عبدالله نیز توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شده اند.
روابط عمومی وزارت اطلاعات در این باره اعلام کرده که گویا اشخاص دستگیر شده در 31 شهریور 1389 اقدام به بمب گذاری در میان زنان و کودکانی که برای دیدن مراسم رژه نیروهای مسلح در شهرستان مهاباد به خیابان آمده بودند نموده و بر اثر انفجار 12 نفر کشته و بیش از 40 نفر زخمی شدند.
جای یاد آوری است که بعد از این جریان و در همان سال یعنی سال 1389 و بعد از این انفجار عبدالرسول محمودآبادی، یکی از فرماندهان بلندپایه سپاه، که در گفت‌وگوی با خبرگزاری فارس اعلام کرده‌بود که ۳۰ تن از «عوامل اصلی و محوری» این انفجار، در شهرستان مهاباد کشته شده‌اند.




محمودآبادی، فرمانده وقت قرارگاه سیدالشهدا سپاه به فارس گفته بود که «۳۰ تن از کسانی که به گفته او نقش محوری در انفجار مراسم رژه نیروهای مسلح در مهاباد داشته‌اند، در جریان درگیری با نیروهای اطلاعاتی و انتظامی کشته شدند.»
همزمان محمد پاکپور، فرمانده وقت نیروی زمینی سپاه نیز از کشته شدن «عوامل اصلی و محوری» انفجار مهاباد در جریان درگیری خبر داده بود. هر چند منابغ محلی و مردمی در مهاباد هیچ گاه صحت چنین خبری را تایید نکردند.
اما اکنون و پس از چند سال وزارت اطلاعات می‌گوید که «تیم تروریستی» مسئول آن انفجار را شناسایی و اعضای آن را دستگیر کرده‌است.
جا دارد به تاریخ و مشخصات این سه نفر که نامشان در اطلاعیه ای وزارت اطلاعات آمده است اشاره کنم.
یکی از این سه نفر حسین عثمانی یكی از شهروندان كُرد ساكن مهاباد است که وی بعدازظهر روز ١٢ اسفندماه سال گذشته در منزل خود توسط ماموران اداره اطلاعات بدون ارایه حكمی بازداشت شد، نامبرده ٤٩ ساله و متهل می باشد.
صابر شیخ عبدالله یکی دیگر از این سه نفر ، دانشجوی ترم آخر کار‌شناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبایی که در مهاباد بازداشت شد.
نامبرده دانشجوی ترم آخر کار‌شناسی ارشد رشته بیمه دانشگاه علامه طباطبایی تهران، اهل مهاباد روز که در تاریخ ۲۴ اسفند ماه ۹۲ بعد از بازگشت به مهاباد توسط اداره اطلاعات شهر مهاباد دستگیر شد.
صابر شیخ عبدالله، در یک خانواده ساده و پدری نقاش ساختمان که در مهاباد یکی از شهرهای کردنشین ایران بزرگ شده و سال ۸۵ وارد دانشگاه پیام نور ارومیه می‌شود و در رشته آمار ادامه تحصیل می‌دهد و سال ۹۰ از این دانشگاه فارغ التحصیل می‌شود و بعد به مدت ۷ ماه به سربازی می‌رود و بعد از قبولی در کنکور کار‌شناسی ارشد وارد دانشگاه علامه طباطبایی تهران در رشته بیمه می‌شود. صابر پسری آرام است که از خون بیزار بود و هیچ گونه فعالیت سیاسی و فرهنگی و اجتماعی در طول این سال‌ها نداشته و حتی برعکس اظهارات این سناریو یک بار هم به کردستان عراق نرفته است.
دیاکو رسول‌زاده که او هم در بیانیه وزارت اطلاعات نامش ذکر شده است، ٢٢ ساله و فرزند صالح که در تاریخ 1392/12/11 توسط مأموران امنیتی بازداشت شد. نامبرده از اهالی روستای "دریاز" از توابع بخش مرکزی مهاباد است.
طی تماسی که با نزدیکان این سه شهروند کرد داشتم ، آنها بر این تاکید می کردند که نوع اتهامی که وزارت اطلاعات از آن صحبت می کند، در مورد این سه نفر اصلا با عقل جور در نمیاد، یکی از نزدیکان حسین عثمانی می گوید، نامبرده یکی از شهروندان عادی این جامعه بوده که این نوع اتهامات در مورد وی اصل و اساس ندارد و تمامی کسانی که حسین را می شناختند از این خبر و نوع پرونده سازی وزارت اطلاعات شوکه شده اند.
از طرفی دیگر به گفته منبع موثقی این سه نفر در این مدت در بازداشتگاهای وزارت اطلاعات تحت بازجویی و شدیدترین نوع شکنجه های ممکن و تحت فشار برای گرفتن اعترافات تلوزیونی قرار گرفته بودند. و انها را مجبور به پذیرفتن اتهامات ساختگی کرده بودند.
همچنین با توجهه به نوع اتهام سازی علیه این سه نفر و سابقه وزارت اطلاعات در برخورد با فعالان سیاسی و مدنی کرد در سالهای اخیر و با توجه به این اتهامات ساختگی، نگرانی نسبت به صدور حکم اعدام برای این سه شهروند کرد وجود دارد.
 

گزارش از امجد حسین پناهی
فعال حقوق بشر


مطالب پیشین:

ﺍﺳﺘﻤﺪﺍﺩ ﺧﻮﺍﻫﻲ 7 ﺯﻧﺪﺍﻧﻲ ﺍﻫﻞ ﺳﻨﺖ ﻛﺮﺩ ﺍﺯ ﺟﻮﺍﻣﻊ ﺑﻴﻦ ﺍﻟﻤﻠﻠﻲ ﻭ ﺣﻘﻮﻕ ﺑﺸﺮﻱ ﻭ ﻭﻛﻼﻱ ﻣﺴﺘﻘﻞ

UNHAPPY

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر